Kennis maken met Interactieve Zelf-Resonatie

Workshop: Opstellen van je verlangen met behulp van de Interactieve Zelf-Resonantie methode.

In deze workshop kan je ervaren hoe het gebruiken van deze methode in een groep in zijn werk gaat. Na een korte introductie zal ik jullie uitnodigen om in stilte bij jezelf naar binnen te gaan en contact te maken met jouw verlangen. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld: ‘Ik wil een betere gezondheid.’, ‘Ik wil een goed contact met mijn moeder.’, ‘Ik wil vermageren.’, … of ‘Hoe kan ik me meer focussen op mijn werk?’, Wat wil de pijn in mijn been me vertellen?, …

Als je graag je eigen verlangen opstelt, steek je een briefje met je naam op in een doosje en door middel van loting bepalen we wie er aan de beurt mag.

Nadat je je verlangen hebt opgeschreven, kies je een woord waarmee je wilt beginnen. Je vraagt aan iemand uit de kring om te resoneren met dit woord uit je verlangen. Je geeft deze persoon een plek in de ruimte. Hij/zij neemt de tijd om te resoneren met het woord en benoemt wat hij/zij voelt. Dat kunnen lichamelijke sensaties en/of emoties zijn, of de behoefte om te bewegen. Soms komen er bepaalde beelden of gedachten. De opsteller voelt wat dit met hem/haar doet, of bepaalde zaken herkenbaar zijn. Als we dit alles voldoende tijd hebben gegeven, kan de opsteller een nieuw woord kiezen en opnieuw hetzelfde doen.

Aan het einde van de opstelling gaan we samen kijken naar de informatie die zichtbaar is geworden in het resonantieproces en hoe dit kan gelinkt worden aan jouw verlangen.

Als begeleider laat ik zo veel mogelijk het proces zijn gang gaan. Enkel als het dreigt te stagneren of wanneer ik merk dat de opsteller niet meer helemaal aanwezig is, zal ik vragen stellen of suggesties doen.

Je kan hierover meer lezen op pagina 'De spiegel van je verlangen'

Niet alleen de opsteller zal informatie krijgen. De resonantiepersonen kunnen in hun rol inzichten krijgen over een eigen thema. Of gewoon door het proces waar te nemen, kan je zaken herkennen die voor jou van belang zijn.

Zowel mensen die deze methode nog niet kennen als diegenen die reeds met deze manier van opstellen hebben gewerkt, zijn van harte welkom.

Deze werkwijze vindt zijn basis in de Meergenerationele Psychotraumatologie die gebaseerd is op erkende hechtings- en traumatheorieën en die is ontwikkeld door prof. dr Franz Ruppert. Op die manier onderscheidt ze zich van de methode met familie opstellingen van Bert Hellinger.

Data: 

Nieuwe data verschijnen binnenkort. Wil je graag via mail op de hoogte gebracht worden? Laat het me weten.

Prijs: 20,00 euro per avond – vooraf inschrijven

Locatie: Centrum Voelen – Sint-Annastraat 7 – 9810 Eke-Nazareth

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via carine@life-quality-coach.be, 0471/285 195 of onderstaande button. 

Heb je interesse, maar passen de data niet voor jou. Laat het me weten. Dan breng ik je op de hoogte wanneer de volgende workshop doorgaat.

Inschrijven