Every-body has a story (online workshop)

Je gezondheid wordt niet alleen bepaald door hoe je leeft, maar ook door waar je leeft, geleefd hebt en wat je (zelfs al heel jong) als kind ervaren hebt.

Ingrijpende gebeurtenissen in onze kindertijd hebben een grote impact op ons lichaam en onze geest. Als je opgroeit in een gezin waar veel geweld is of zelf het slachtoffer bent van geweld, verwaarlozing, misbruik, … laat dat sporen na. Je lichaam gaat in een toestand van constante paraatheid (= verhoogde stress) omdat je op je hoede wilt zijn voor wat misschien komen zal.

Ziekte of verslavingsproblematiek bij één of beide ouders, financiële problemen, kortom alles wat ervoor zorgt dat er spanning heerst binnen het gezin kan als bedreiging worden ervaren en heeft een invloed op hoe je je voelt als kind. Je zenuwstelsel verliest zijn veerkracht waardoor ook situaties waarin helemaal geen gevaar dreigt een bron van stress zijn.

Wanneer de emoties (angst, boosheid, verdriet, …) te overweldigend zijn, zorgen onze hersenen ervoor dat de herinneringen worden opgeslagen op een plek waar we geen toegang toe hebben.

Als lichamelijke symptomen tot uiting komen in ons volwassen leven, leggen we de link niet met hoe we ons gevoeld hebben en hoe er met ons werd omgegaan in onze kindertijd. Daar opnieuw contact mee maken geeft inzichten zodat we op een andere manier leren omgaan met ons lichaam waardoor klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Deze online workshop bestaat uit:

 • korte theorieblokken over de samenhang tussen trauma, zelfbewustzijn, stress en lichamelijke symptomen.
   
 • uitleg over de werkwijze die in deze workshop wordt gebruikt, de zgn. ‘interactieve zelf-resonantie®’ een specifiek voor traumaverwerking geschikt gemaakte methode die gebaseerd is op het werk van de Duitse psychotherapeut dr. Franz Ruppert (zie ook de aparte pagina op deze website) 
   
 • de mogelijkheid om de samenhang tussen je eigen lichamelijke symptomen, je mogelijke traumatisering en je eigen ontwikkeling te onderzoeken.

  Dat doen we met behulp van :
  – ‘interactieve zelf-resonantie®’ (meer informatie over deze methode vind je op de aparte pagina op deze website)
  – korte, geconcentreerde, lichaamsgerichte oefeningen gefocust op waarneming en lichaamsbewustzijn

Tijdens deze workshop kan je persoonlijke inzichten krijgen in de samenhang tussen trauma, lichamelijke symptomen en jezelf. 
Ook na de workshop kan je verder aan de slag met de oefeningen.

Ik kies ervoor om met kleine groepen te werken zodat er voldoende individuele aandacht is.

Je kan inschrijven voor één van deze groepen die doorgaan op:

Op woensdagvoormiddagen van 9u30 tot 12u30:
07/02/2024 – 21/02 – 06/03 – 20/03 – 03/04 – 17/04

Op dinsdagavonden van 19u tot 22u:
12/03/2024 – 26/03 – 09/04 – 23/04 – 07/05 – 21/05

Prijs: 245,00 euro / reeks van 6 voormiddagen / avonden

Locatie: een rustige ruimte waar je niet kan gestoord worden in je eigen huis via Zoom (een gratis account is gemakkelijk te downloaden) en een computer of tablet met camera.

Online kennis maken met interactieve zelf-resonantie®

Je kan online kennis maken met hoe het is om met deze methode te werken. Na een beknopte theoretische uitleg gaan we volop ervaren. Wie aan de beurt komt met een eigen proces, wordt bepaald door loting.

Data:
– 8 september 2023 van 13u tot 15u30
– 20 september 2023 van 19u tot 21u30
– 12 oktober 2023 van 19u tot 21u30
– 25 oktober 2023 van 13u tot 15u30
– 16 november 2023 van 19u tot 21u30
– 5 december 2023 van 19u tot 21u30

Prijs: 35,00 euro / per workshop

Locatie: een rustige ruimte waar je niet kan gestoord worden in je eigen huis via Zoom (een gratis account is gemakkelijk te downloaden) en een computer of tablet met camera.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande button of op 0472/285 195. 

Heb je interesse? Laat het me weten. Dan breng ik je op de hoogte wanneer de volgende workshop doorgaat.

Inschrijven