Tweedaagse workshop.

Je gezondheid wordt niet alleen bepaald door hoe je leeft, maar ook door waar je leeft, geleefd hebt en wat je (zelfs al heel jong) als kind ervaren hebt.

Ingrijpende gebeurtenissen in onze kindertijd hebben een grote impact op ons lichaam en onze geest. Als je opgroeit in een gezin waar veel geweld is of zelf het slachtoffer bent van geweld, verwaarlozing, misbruik, … laat dat sporen na. Je lichaam gaat in een toestand van constante paraatheid (= verhoogde stress) omdat je op je hoede wilt zijn voor wat misschien komen zal. Je zenuwstelsel verliest zijn veerkracht waardoor ook situaties waarin helemaal geen gevaar dreigt een bron van stress zijn.

Wanneer de emoties (angst, boosheid, verdriet, …) te overweldigend zijn, zorgen onze hersenen ervoor dat de herinneringen worden opgeslagen op een plek waar we geen toegang toe hebben.

Als lichamelijke symptomen tot uiting komen in ons volwassen leven, leggen we de link niet met hoe we ons gevoeld hebben en hoe er met ons werd omgegaan in onze kindertijd. Via opstellingswerk kunnen we daar opnieuw contact mee krijgen.

Deze workshop bestaat uit:

 • korte theorieblokken over de samenhang tussen trauma, zelfbewustzijn, stress en lichamelijke symptomen.
   
 • een theoretische onderbouwing van de werkwijze die in deze workshop wordt gebruikt, de zgn. ‘interactieve zelf-resonantie’ een specifiek voor traumaverwerking geschikt gemaakte opstellingsmethode die gebaseerd is op het werk van de Duitse psychotherapeut dr. Franz Ruppert (zie ook de aparte pagina op deze website) en wordt aangevuld met inzichten uit het werk van Pat Ogden en Janine Fisher.
   
 • de mogelijkheid om de samenhang tussen je eigen lichamelijke symptomen, je mogelijke traumatisering en je eigen ontwikkeling te onderzoeken.
  ​Dat doen we met behulp van :
  – ‘interactieve zelf-resonantie’ 
  – korte, geconcentreerde, lichaamsgerichte oefeningen gericht op waarneming en lichaamsbewustzijn

Tijdens deze twee intensieve dagen kan je persoonlijke inzichten krijgen in de samenhang tussen trauma, lichamelijke symptomen en jezelf.

Er is plaats voor 6 opstellingen, verspreid over de 2 dagen. Ook als resonantiepersoon of toeschouwer kan je inzichten krijgen in persoonlijke thema’s tijdens de opstellingen van andere deelnemers.

Data:             27 en 28 april 2019 van 9u30 tot 17u30

Locatie:         Centrum Voelen, Sint-Annastraat 7, 9810 Eke-Nazareth

Prijs:              met een eigen opstelling: 275,00 euro
                      andere: 225,00 euro
                      Incl. BTW voor particuleren, excl. BTW voor zelfstandigen.
                      Inbegrepen in de prijs: syllabus, drank en versnaperingen. Lunch zelf mee te brengen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via carine@life-quality-coach.be, 0471/285 195 of onderstaande button. 

Heb je interesse, maar passen de data niet voor jou. Laat het me weten. Dan breng ik je op de hoogte wanneer de volgende workshop doorgaat.

Inschrijven