Holistic Pulsing

 

10-daagse cursus Holistic Pulsing

De kracht van Holistic Pulsing schuilt in haar zachtheid.

Hoe gaat het in zijn werk?
De ‘pulsee’ ligt met kleding aan op de tafel. Door middel van kleine wiegende, rollende en strekkende bewegingen (pulsen genoemd) die in elkaar overvloeien kan hij/zij snel tot rust komen en ontspannen. Door de continuïteit van de pulsen worden spanningen op steeds dieper niveau losgelaten. Er ontstaat dan bij de ‘pulsee’ ruimte om te luisteren naar wat zijn/haar lichaam te vertellen heeft.

Wat leer je en wat wordt van jou verwacht?

Leren door het zelf ervaren
Al op de eerste dag zal je zelf kunnen ervaren dat zowel het geven als het ontvangen van de pulsen diep doorwerkt op je hele lichaam. De technieken worden steeds in tweetallen geoefend.
Er is veel aandacht voor:

  • het juist uitvoeren van de technieken
  • een ontspannen pulshouding
  • vanuit openheid en nieuwsgierigheid in contact blijven met de pulsee en met jezelf
  • (h)erkennen van eigen grenzen
  • afstemmen op het ritme van de pulsee

Bij de cursus hoort een syllabus met een duidelijke stap-voor-stap beschrijving en foto's van de verschillende technieken.

Holistic Pulsing kan een mooie aanvulling zijn bij het masseren en kan ook gecombineerd worden met verschillende andere vormen van lichaamsgericht begeleiden.

Pulsen is een vaardigheid die je enkel door veel te doen, goed onder de knie kan krijgen. Er wordt dus van je verwacht dat je tussen de blokken regelmatig oefent met (bij voorkeur) medecursisten of vrienden/familie. Je maakt een verslagje over wat je daarbij hebt ervaren.

Er is de mogelijkheid om een oefentafel te huren die je kan meenemen naar huis voor de duur van de cursus (prijs: 35,00 euro).

Om je te laten voelen wat de impact kan zijn van Holistic Pulsing op je lichaam, wordt er van je verwacht dat je 4 individuele sessies neemt. De prijs hiervoor is 45,00 euro en is niet in de prijs van de cursus inbegrepen.

Je kan een certificaat bekomen na het geven van een Holistic Pulsing sessie met supervisie. De prijs hiervoor is 65,00 euro.

Het behalen van dit certificaat geeft je de mogelijkheid om lid te worden van het Holistic Pulsing Netwerk Nederland-België. Jouw gegevens worden dan vermeld op hun website onder de rubriek 'pulsers', waardoor geïnteresseerden je sneller kunnen vinden.

Toepassen:

Na deze cursus kan je een ontspannende sessie Holistic Pulsing geven. Deze sessies kunnen een heilzaam effect hebben op het lichaam:

  • het zenuwstelsel komt tot rust
  • meer energie die beter kan stromen door het lichaam, waardoor de gepulste zich fitter zal voelen
  • spieren en gewrichten kunnen soepeler worden
  • opgeslagen gifstoffen in het lichaam worden sneller afgevoerd

Wanneer en waar?

Data:
Voorlopig is de curus niet gepland.

Hoeveel kost het?

De prijs voor deze tiendaagse cursus: zal hier vermeld worden van zodra de cursus opnieuw in ingepland.
Inbegrepen: studieboek, koffie, water, thee, versnaperingen. Lunch zelf mee te brengen. Betalen in termijnen kan. Contacteer me voor het bespreken van de mogelijkheden.

Je kan het inschrijfformulier en de betalingsvoorwaarden aanvragen via mail, het contactformulier of op 0472/285 195.

Getuigenissen:

De cursus leerde me meer geduld en mededogen hebben naar mezelf. Mijn aandacht te verdelen tussen de pulsee en mezelf. Aanvankelijk had ik de neiging enkel rekening te houden met de pulsee. Ik voel me meer in mijn kracht en beter gegrond. Dank je wel, Carine voor je aanpak en de fijne lessen. Inge

Op een heel rustige, ja zelfs meditatieve manier leerde ik de pulstechnieken van Carine aan. Waar ik het in het begin moeilijk had met de heupbewegingen onder de knie te krijgen, ging het bij de 2de les bijna als vanzelf. Het geduld en de rustige aanpak van Carine heeft daar zeker toe bijgedragen. Ik geniet er nu van om mensen te pulsen en ze op die manier tot diepe ontspanning te brengen. Elsje

Mooi opgebouwde cursus die de kans geeft om stap voor stap te groeien als pulser. De syllabus is een nuttig naslagwerk met duidelijke omschrijvingen. Carine geeft aan iedereen de kans om op zijn eigen temppo het aangeleerde in de praktijk te brengen. Luc

Tijdens de cursus ben ik er stap voor stap ingerold, tot alle technieken uiteindelijk een mooi afgerond geheel vormden. Pulsen is zalig om te geven en te ontvangen. En ook op je eigen innerlijke pad maak je vooruitgang, als je daar behoefte aan hebt. Ik voelde me gewiegd, niet alleen tijdens de puls sessies maar ook tijdens de lessen. Katrien

Deze cursus werd professioneel en met veel aandacht voor detail georganiseerd. Ik zou hem zeker aanraden. Marc

Kennis maken met Holistic Pulsing

Tijdens deze ééndaagse workshop leer je een aantal basispulsen waardoor je kan ervaren hoe het voelt om zelf te pulsen en gepulst te worden.
Je kan tevens kennis maken met de opbouw van de cursusdagen en ik geef graag antwoord op je vragen.

Data: 
Voorlopig zijn er geen data gepland.

Wil je graag ervaren hoe het voelt om gepulst te worden? Je bent welkom voor een sessie van 45 minuten. Prijs: 45,00 euro.

Heb je interesse in de cursus? Wil je graag op de hoogte gebracht worden van zodra de nieuwe data gekend zijn? Stuur me dan een mailtje. Ik laat het je graag weten.

Heb je geen interesse in deze cursus maar wil je wel graag een ontspanndende sessie Holistic Pulsing ontvangen, dat kan. Neem met mij contact op voor een afspraak.

 

contact