Wie ben ikzelf

Carine Mortier / Coach, Therapeute en Trainer

Mijn job als leidinggevende in het bedrijfsleven gaf me steeds minder voldoening. Ik ontdekte waar mijn passie wél naar uit ging, namelijk mensen begeleiden naar het zich opnieuw goed voelen en meer kwaliteit in hun leven. Vandaag kan ik mijn eigen levenservaring en de kennis die ik heb opgedaan door het volgen van diverse opleidingen, inzetten om anderen te ondersteunen in hun groei- en veranderingsproces.

We gaan samen op pad tot het punt waar jij alleen verder kan.

Lees ook onderstaand interview.

 

Hoe ben je er toe gekomen om te doen wat je nu doet en waarom?

Er is een tijd geweest dat ik een voltijdse baan combineerde met de zorg voor 2 kleine kinderen en het huishouden. Ik wilde ook nog een paar keer per week gaan sporten en de contacten met vrienden en vriendinnen onderhouden. Eerst vond ik dit allemaal leuk. De adrenaline stroomde door mijn lichaam en ik had voldoende energie om het vol te houden.

Tot zo’n 20 jaar geleden, toen ik niet goed meer in mijn vel zat. Ik voelde me uitgeput, ik had vaak negatieve gedachten. Ik wist niet meer wie ik écht was en wat ik écht wilde.

Eerst probeerde ik het alleen aan te pakken. Ik had geleerd dat ik ‘sterk’ moest zijn en dat ik mijn problemen aan niemands neus moest hangen. Ik was steeds op zoek naar oorzaken buiten mezelf en hoe ik daar iets aan kon doen. Ik heb veel boeken gelezen en lange gesprekken gehad met goede vriendinnen. Maar ik bleef aanmodderen en er veranderde eigenlijk niets. Ik voelde me zowel in mijn privéleven als in mijn werk niet goed en straalde dat ook uit naar mijn omgeving. Ik kwam in een negatieve spiraal terecht en geraakte meer en meer geïsoleerd.

carine_mortier1

Op een bepaald moment besliste ik: ‘Nu is het genoeg geweest! Ik ga er écht iets aan doen!’ Ik ben op zoek gegaan naar professionele hulp en heb enkele maanden sessies gevolgd bij een therapeute. Door met haar samen te werken, heb ik mezelf beter leren kennen. Ik kreeg meer zelfvertrouwen, ik voelde me energieker en stond veel positiever in het leven. Voor mij was dat een keerpunt. Ik wist: ‘Ik heb mijn leven in eigen handen en kan er van maken wat ik zelf wil.’

De volgende stap om verder te groeien, was het volgen van workshops en opleidingen. Hoe meer ik mijn eigen leven terug op de rails kreeg en hoe beter ik me in mijn vel voelde, hoe meer ik ontdekte dat mijn passie uitging naar ook andere mensen helpen. Ik droomde ervan om een eigen praktijk te hebben en mensen te begeleiden tijdens een moeilijke periode in hun leven. En dat is wat ik nu doe.

Ik ben blij elke dag te mogen ervaren hoe mensen stap voor stap hun eigen kracht en energie terug vinden en zich opnieuw goed voelen.

Wie zijn je klanten?

Ik werk met gemotiveerde mensen die ervoor kiezen om het heft in eigen handen te nemen zodat ze zich opnieuw energieker en levenslustiger voelen, positiever in het leven staan en dus meer kwaliteit in hun leven ervaren.

Toen Francine de eerste keer bij me kwam, zei ze: ‘Ik voel me zo moe, ik heb niet meer de energie om leuke dingen te doen. Ik functioneer op automatische piloot. Dat is al een tijdje zo, maar sinds kort heb ik vaak hoofd- en maagpijn. En mijn nek zit helemaal vast. Ik ben bang dat ik eronder door ga.’
Ze heeft me haar vertrouwen geschonken en we zijn samen op pad gegaan. Bij onze laatste afspraak had ze een kaart voor me meegebracht. Een prachtig  strand- en zeezicht met een blakende zon. Op de achterzijde stond:

‘Zo voel ik me nu, vrij en stromend. De zon brengt me energie en vreugde. Ik ben heel blij met de keuzes die ik heb gemaakt. Ik voel me herboren.
Dank je voor deze mooie ontdekkings-reis.
Francine.’

Als ik met jou samen werk, wat wordt er dan van mij verwacht?

Motivatie, inzet, eerlijkheid. Dit is nodig om resultaten te bereiken die je ook op lange termijn vooruit helpen. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid:

ik ben je loods, maar jij blijft wel de kapitein van jouw schip.

Welke resultaten kan ik bereiken?

  • leren luisteren naar de signalen van je lichaam
  • je goed ontspannen, waardoor lichamelijke klachten kunnen verdwijnen,
  • je energie vergroten en op peil houden,
  • positiever in het leven staan,
  • vastgeroeste overtuigingen los laten,
  • meer zelfvertrouwen ontwikkelen,
  • ontdekken wat je écht wilt in je leven,
  • je goed voelen zowel in werk als privé

Kortom: je leert hoe je meer levenskwaliteit kunt ervaren én behouden.

Waarom zou ik voor jou kiezen?

Als je met mij samen werkt, leer je niet alleen hoe je datgene aanpakt wat je nú in de weg staat om meer levenskwaliteit te ervaren, maar ook hoe je dat na ons traject kan blijven doen.

Omdat ik respect, gelijkwaardigheid en het zelf nemen van verantwoordelijkheid belangrijk vind en dat integreer in mijn werk, kom jij zelf in je kracht zodat je op een bepaald moment alleen verder kan.

Ik zie de mens met zijn gedachten, gedragingen, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen als één geheel. Deze zaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar constant, ook als we er ons niet bewust van zijn. Ik werk zowel op het rationele, emotionele als het lichamelijke niveau. Daarom zijn de resultaten veel duurzamer dan wanneer je op één of twee van deze gebieden werkt.

Met mij samenwerken is dus een investering in jouw toekomst.

Ik wil graag nog meer te weten komen en met jou kennis maken. Wat kan ik doen?

Je kan een afspraak maken voor een vrijblijvende sessie via het contactformulier of je kan me bellen op 0472/285 195.

 

Ik kijk er alvast naar uit jou te ontmoeten!

Contacteer me